Jäseneksi tunnistautuminen kassan sopimuspaikoissa/-apteekeissa

29.11.2019

Jäseneksi tunnistaudutaan esittämällä Kelakortti ja Kaapelin sairauskassan jäsenkortti.

 

Jäsenkortti postitetaan jäsenelle, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde.

 

Ne, joilla ei työsopimuksen määräaikaisuuden vuoksi ole jäsenkorttia, maksavat kustannukset ensin itse ja hakevat sitten kassasta korvausta.

Sekaannuksien välttämiseksi Työterveyshuolto ei enää ota kantaa kassan jäsenyyteen. Alle 3 kk:n määräaikaisessa työsuhteessa oleva ei ole kassan jäsen.

 

Jäsenkortin avulla todistat jäsenyytesi ja saat kassan kanssa laskutussopimuksen tehneiltä apteekeilta lääkkeet ja palveluntuottajilta palvelut, kuten lääkärinpalkkiot ja laboratorio- ja radiologiset tutkimukset.

 

Fysioterapiakustannusten suoralaskutusta varten tarvitaan aina kassan antama erillinen maksusitoumus, joka on voimassa vain niissä paikoissa, joissa kassalla on laskutussopimus. Jäsen maksaa tällöin sopimuspaikassa omavastuuosuuden 25 %. Muissa laitoksissa kustannukset tulee aina ensin maksaa itse ja hakea sitten kassasta korvausta. Kelakorvaus kannattaa aina pyytää vähentämään suoraan maksun yhteydessä.

 

Ellet voi asioida sopimusapteekeissa, pyydä apteekkia tulostamaan laskelma lääkeostoista kassakuitin tai kuukausilaskun liitteeksi, niillä voit hakea kassalta korvausta maksamastasi omavastuusta.

 

Suoralaskutus ei koske yksityisesti tehtäviä leikkauksia.

 

Lista sopimuspaikoista löytyy www.kaapelinsairauskassa.fi/sopimuspaikat.