Lääkärinpalkkiot

 

Korvaus

Tarpeellisesta sairauden hoidosta aiheutuneet lääkärinpalkkiokustannukset korvataan kokonaan.

Toimisto- ja kantamaksuja ei kuitenkaan korvata.
 

Yksityisillä lääkäriasemilla tai yksityissairaaloissa suoritettavista leikkauksista tai niihin verrattavista toimenpiteistä korvataan hallituksen harkinnan mukaan vain perustellusta syystä, kuten pitkästä jonotusajasta julkiselle puolelle ja sairauden haittavaikutuksesta työkykyyn tai jokapäiväiseen elämään. Korvaamiseen tarvitaan työssä olevalta työterveyslääkärin suositus, ja eläkeläisjäsenet täyttävät hakulomakkeen, jossa tulee esittää perustelut yksityishoidon tarpeesta, kuten sairauden laadusta ja sen vaikutuksesta jokapäiväiseen elämään, hoidon kiireellisyydestä, sekä siitä mikä olisi ollut jonotusaika julkiselle puolelle.


Hyväksytyn yksityisleikkauksen lääkärinpalkkiosta korvataan enintään 500 e.  Tämän lisäksi korvataan laitosmaksuista enintään julkisen maksuluokan mukaan, joka tällä hetkellä on päiväkirurgiasta 136,90 e tai sairaalahoidosta 49,60 e/vrk.

 

 

Korvauksen hakeminen

  • Jos kustannuksista on jo vähennetty Kelan osuus, korvauksen hakemiseksi riittää omavastuulasku tai maksukuitti.
  • ​Jos lääkäriasema ei tee Kelaosuuden vähennystä maksun yhteydessä, toimita sairauskassaan selvitys lääkärin antamasta hoidosta ja perityistä palkkioista lomake, maksettu lasku sekä täytetty Kelan korvaushakemus. SV127
  • Jos kyseessä on lääkärinpalkkio, josta ei makseta  Kelakorvausta, korvausta haetaan maksetulla laskulla tai käteiskuitilla.